OVER ONS

We stellen ons voor

Lionsclub Heerlen Coriovallum is een vooruitstrevende vrijwilligersorganisatie die  de slogan ‘We serve’ hoog in het vaandel heeft staan. Deze vrijwilligersclub, is een club van zo’n 21 leden uit Heerlen/Parkstad, die midden in de maatschappij staat en succesvolle projecten voor het goede doel initieert én/of ondersteunt. Daarnaast zijn we ook een vereniging die veel plezier heeft onderling en leuke activiteiten onderneemt met elkaar. We zijn trots op het feit dat we de enige club in de regio zijn, waarbij mannen én vrouwen welkom zijn.

“Jaarlijks selecteren we een aantal goede doelen waar we middels een bijzondere focus aandacht aan besteden. Met onze activiteiten, die we proberen op een zo unieke, creatieve en betrokken wijze uit te voeren, steunen we diverse projecten die ons aanspreken. Dat kunnen projecten zijn van lokale of regionale aard maar ook grotere landelijke initiatieven kunnen op onze steun rekenen. Onze kracht ligt daarin dat wij over een groot netwerk beschikken, mensen kunnen mobiliseren en kunnen enthousiasmeren. Door een grote diversiteit binnen onze club gebeurt dit op een wijze vanuit verschillende invalshoeken, Lionsclub Heerlen Coriovallum staat open voor mooie suggesties en laat bij het kiezen van mooie goede doelen zich ook graag adviseren en stimuleren”,
aldus de president Piroschka Voncken.

Over de grens

Lionsclub Heerlen Coriovallum maakt onderdeel van Lionsclubs Internationaal. In de praktijk houdt e.e.a. in dat we banden onderhouden met andere Lionsclubs in de wereld en dat we meewerken aan uitwisselingsprojecten. Dit gaat vaak via de overkoepelende organisatie Lions Clubs International, vaak gericht op hulpverlening elders in de wereld.

Nieuwe leden zijn welkom

Lions Club Heerlen Coriovallum is geen club van lange saaie vergaderingen. Natuurlijk moet er wel vergaderd worden, maar we zien deze bijeenkomsten ook als gezellige avonden, waarbij we als vrienden met elkaar omgaan. Vaak gebeurt dit onder het genot van een hapje en een drankje. We vergaderen zo’n 8 keer per jaar. Daarnaast delen we ook kennis en plezier tijdens thema- en praatavonden, waarbij we vaak een kijkje mogen nemen in de keuken van bijvoorbeeld een onderneming of project. Ben je een energiek, sociaal en/of ondernemend persoon, meld je dan via lionscoriovallum@gmail.com en wellicht zien we je snel bij een van onze bijeenkomsten. Je zult onze betrokkenheid en warmte meteen ervaren en voor jouw leuke ideeën staan we zeker open. Met onze acties willen we een verschil maken en hopen we menig initiatief net dat steuntje in de rug te geven dat vaak zo broodnodig is. Vaak zijn dat urgente of actuele projecten in de regio. Heb jij daar suggesties of ideeën voor, aarzel dan niet langer en neem contact met ons op.

Schuiven naar boven